Цанко Стойков

Ген.-майор Цанко Стойков официално пое ВВС

Генерал-майор Цанко Стойков официално встъпи в длъжност днес като командир на Военновъздушните сили. Това съобщиха от Министерството на отбраната.

Началникът на отбраната ген. Константин Попов представи ген.-майор Стойков пред командирите на войсковите формирования от състава на ВВС и личния състав на Щаба на ВВС.

„Очаквам от ген.-майор Стойков да изгради силен екип и да работи за стабилизирането и развитието на Военновъздушните сили“, каза ген. Попов. Tой подчерта, че Стойков има солидно образование и е отличен пилот и подготвен командир.

„Мой основен приоритет ще е изграждането и развитието на ВВС, което ще постигнем заедно с командирите на бази и с целия личен състав“, каза ген.-майор Стойков.

Новият шеф на ВВС: Политиката се отразява зле на личния състав

„На първо място трябва да съхраним хората и да привлечем нови, за да осигурим приемственост. Продължаваме работата по финализиране на основния ни проект за придобиване на нов тип боен самолет. Ще работим и по поддържане на авиационната и обслужващата техника, за да гарантираме безопасната им експлоатация“, каза още новият командир на ВВС.

„За мен е важно да не се превръщат ВВС и въоръжените сили в арена на политически битки, защото това се отразява негативно на личния състав. Ние, военнослужещите, сме деполитизирани и сме призвани да защитаваме демокрацията, демократичните ценности и националните интереси“, заяви ген.-майор Цанко Стойков.

Ген.-майор Цанко Стойков заменя на поста ген. Румен Радев, който напусна армията и стана кандидат-президент на БСП.

- реклама -