Ген. Димитър Шивиков, организатор на протеста в с. Войводиново пред FN: Няма да допуснем провокация

Нов голям протест се готви в пловдивското село Войводиново, където на Богоявление младежи пребиха командоса ефрейтор Валентин Димов. В митинга ще участват негови колеги. Как ще протече събитието, специално за Flashnews разказва ген. Димитър Шивиков, един от организаторите на протеста в с. Войводиново.

Каква е организацията за довечера, много ли военни ще присъстват?

Стотици колеги заявиха желание в лични разговори с мен и по социалните мрежи, да присъстват довечера на протеста във Войводиново. Ще има колеги не само от Пловдив, пътуват военни от различни краища на страната- Карлово, Враца, София, Монтана, Враца, Плевен, Габрово, Карлово, Сливен, Варна, Търговище, Ямбол. Там, където преди години имаше компактни военни поделения ще пристигнат с личен транспорт в селото. Ще присъстват и наборни военнослужещи, които са съпричастни към проблемите в българското общество. Това е митинг-протест.

Генерал Шивиков говорите за голяма организация ще осигурите ли мирно протичане на протеста?

Лично няма да допусна да се създаде конфликт. Ние сме в добра координация с МВР. Имаме лица, които ще бъдат охрана на мероприятието от наша страна, ние сме хора на реда. Няма да допуснем провокация и от младежите от агитките на различни футболни отбори.

Как ще справите с провокациите?

Не е въпроса да изолираме тези хора, не е затворено мероприятие. Но…няма да има провокация.

Вие сте познавате пострадалия ефрейтор Димов, опишете го?

Нормален български гражданин. Преди 12 години решава да се отдаде на служба в армията. Безупречен боец. Участвал е в 3 мисии зад граница и в задгранични учения.

Защо според вас не е отвърнал на нападението?

Не е реагирал да отвърне на нападението, защото е изненадан в гръб. Усещам една ирония към това, че не е реагирал, но моля да сме коректни към българския войник. Тези двама младежи са си направо мъже дето са го нападнали и са го изненадали. Дори най големият боксьор да го изненадат в гръб, ще понесе удари.

Какво е състоянието на ефрейтора?

След успешната операция лекарите заявяват, че момчето ще се оправи и няма да има последствие за в бъдеще. Довечера това е среща, не протест и целта е да накараме българските политици да мислят, че са избрани и да служат на народа си и да вземат мерки да го защитят.

- реклама -