Ген. Атанасов обеща импийчмънт на Радев заради изказването му в Брюксел

Ген. Атанасов обеща импийчмънт на Радев заради изказването му в Брюксел. Повод за коментара му е изказването на президента, че България не може да приеме санкции срещу руското ядрено гориво.

В следващото Народно събрание ще работя

за импийчмънт на президента Румен Радев. Това каза в предаването „Панорама“ на БНТ съпредседателят на „Демократична България“ (ДБ) Атанас Атанасов.

Повод за коментара му е изказването на

държавния глава пред български журналисти в Брюксел, че България не може да приеме санкции срещу руското ядрено гориво, защото това ще повлияе пряко на нашата ядрена енергетика. По повод помощта за Украйна президентът заяви, че служебното правителство е изпълнило задачата, поставена от Народното събрание,

да се предостави въоръжение от резервите

на Българската армия. Надявам се, че правителството ще прояви разум в бъдеще това да не се допуска, добави държавният глава.

Има основания да бъде обсъдено дали не се нарушава конституцията с това, че г-н президентът и неговото служебно правителство се противопоставят на парламента, каза Атанасов.

По-рано от „Продължаваме Промяната“

също видяха в заявеното от президента в Брюксел незачитане на решенията на парламента.

„Румен Радев си позволи да демонстрира явно незачитане на няколко решения на 48-ото Народно събрание, приети с огромно мнозинство от пряко избраните от народа депутати, като едновременно с това рискува отново да постави България в изолация на международната сцена“, заявиха от ПП.

По отношение на обединението между

„Продължаваме Промяната“ и „Демократична България“ за предстоящите избори, Атанасов заяви, че днес двете партии са се договорили да участват заедно на парламентарните избори, трасирайки пътя за съвместно участие и на местните избори.

„Тоест, предприемаме действия,

които са дългосрочни, а не тук да решаваме някаква задача и то наша. Ние искаме да решим задачите на българската държава, защото губим толкова пари и от Европейския съюз, едно на ръка и второто, което е, толкова много нерешени проблеми, които висят отвсякъде“, коментира още Атанасов.

- реклама -