Джеймс Чарлз
сн. БГНЕС

Гей скандал спря финансовото кранче на едно от най-известните бюти гурута в YouTube

Джеймс Чарлз – едно от най-известните бюти гурута повече няма да печели от милионите гледания на видеата му в YouTube. Платформата спря монетаризацията на популярния гримьор заради гей скандал с малолетни.

От YouTube потвърдиха пред BBC, че за момента той няма да получава чековете си за неизвестен период.

По-рано този месец Джеймс, който е на 21-години, призна, че е изпращал съобщения със сексуално съдържание на момчета под 18.

сн. БГНЕС

Сътрудничеството си с бюти гуруто прекратиха и от козметичната компания Morphe. Заедно те продадоха милиони палитри сенки за очи, благодарение на голямата слава, с която Чарлз се ползва сред младите хора, които гледат видеата му в YouTube.

Преди повече от година отново имаше скандал на подобна тематика, в който се намесиха и други инфлуенсъри, сред които и най-известния сред тях – Джефри Стар. Тогава те предупредиха, че Джеймс Чарлз се възползва от славата си, за да оплита в мрежите си млади момчета. Обвиненото гуру се извини и поиска прошка от последователите си.

сн. БГНЕС

Самият Джеймс започва своята YouTube-кариера когато е още на 17 и не крие, че е хомосексуалист. Към момента състоянието му се оценява на 22 млн. долара.

- реклама -