БСП

ГДБОП влезе в заложни къщи и заведения на депутатски брат – ВИДЕО

ГДБОП и жандармерия извършват специализирана акция в Русе. Тя тече от рано сутринта, като се проверяват заложните къщи и заведенията на брата на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия.

Илия Стоилов е известен като човека, който държи нощните клубове с танцьорки в Русе

Претърсвания и изземвания са извършени в заведение на централната улица „Борисова“, в намиращата се в пресечката ѝ заложна къща „Монарх“, както и в едноименния нощен клуб на ул. „Райко Даскалов“.

Около тях са разположение тежко въоръжени полицаи с качулки.

10 лица са задържани до момента при специализираната акция в Русе

„В момента на територията на Русе се провеждат активни процесуално-следствени действия под ръководството на Специализираната прокуратура и с участието на ГДБОП. Провежда се разследване за организирана престъпна група, която се занимава с разпространение на наркотични вещества и с рекет. Извършват се претърсвания“, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От прокуратурата са категорични, че най-рано утре ще могат да обяви самоличността на лицата, които са обвинени в организиране, ръководене и участие в организираната престъпна група.

Депутатът от БСП Георги Стоилов заяви по телефона, че не знае подробности по случая и няма никаква представа за какво става въпрос.

Вижте видеото тук:

- реклама -