Ивайло Мирчев

ГДБОП с проверка срещу Ивайло Мирчев от ДБ

Заради думите му, че половината от службите ни са под руско влияние

Антимафиотите образуваха проверка срещу депутата от „Демократична България“ Ивайло Мирчев. Причината – думите на Мирчев, че половината от службите ни са под руско влияние, съобщи БТВ.

Половин час остана Ивайло Мирчев в ГДБОП.

Той обясни, че е донесъл на антимафиотите доклад на центъра за стратегически изследвания за руското влияние в Източна Европа и в България.

„В този доклад има данни, че част от службите не работят за интересите ни. В случая това (службите) са държавна агенция разузнаване и военно разузнаване. Които не напълно, а частично не съм убеден, че защитават напълно българския национален интерес“, заяви Мирчев.

През юли бившият депутати заяви в телевизионно интервю, че българските служби са пробити и в тях има хора, които не работят за България. Като пример за пробив Мирчев даде „Капитан Андреево“, където е имало сигнали за контрабанда, а службите нищо не правят. Военното разузнаване пък го обвини в недопустими внушения. „Недопустими са внушенията от последните два дни в националните медии, че „военното разузнаване не работи в интерес на България“, написаха на сайта си Служба „Военно разузнаване“.

- реклама -