Снимката е илюстративна

ГДБОП нанесе нов тежък удар върху наркомафията

Служители на ГДБОП неутрализираха организирана престъпна група, занимавала се с трафик на наркотици

На трима мъже са повдигнати обвинения

Бандата бе разбита в хода на специализирана полицейска операция, проведена на 27 ноември 2016 г. от служители от ГДБОП-МВР, СБОП – Варна, СБОП – Благоевград и СБОП – София област. Реализацията е наблюдавана от Специализираната прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В резултат на предприетите действия на КГПП – Кулата спецполицаите задържали двама участници в схемата – С. К. (27 г.) и Д. Д. (23 г.), при опит да излязат от страната. След претърсване на лекия автомобил, с който са се придвижвали, са открити 500 г хероин, 268 г морфин, 26 г амфетамин и 2 г кокаин, укрити в резервоара на колата. При последващите оперативно-издирвателни действия в София са задържани организаторите на трафика на наркотичните вещества Г. Х. (32 г.) и К. Й. (60 г.). При процесуално-следствените действия в лек автомобил, собственост на единия  от задържаните, са намерени и иззети 1,5 кг марихуана и 70 л оцетен анхидрид. Извършени са допълнителни претърсвания и изземвания на адреси и автомобили,  на територията на София и Ботевград. 

На трима от участниците –  С. К , Г. Х и К. Й., са повдигнати обвинения за трафик на наркотици (по чл.242 и чл. 321 във вр. с чл.354а от НК), на двама от тях – Г. Х. и К. Й., е наложена постоянна мярка „задържане под стража”.

Работа по документиране и доказване на престъпната дейност на групата продължава.

- реклама -