Газ по интерконектора ще потече на 1 юли

Газ по интерконектора между Гърция и България се очаква да потече на 1 юли. Строителството на газопровода между България и Гърция ще свърши в края на месец юни. Това съобщи

пред журналисти премиерът Кирил Петков,

който заедно с министъра на енергетиката провери днес по обед изграждането на интерконектора България – Гърция край старозагорското село Малко Кадиево, написа „Дарикнюз“.

КЕВР: Цената на газа няма да скочи с 58% – Flashnews

По думите на Петков през последните три месеца е извършена толкова работа, колкото преди това за година. Той изтъкна, че има много добра комуникация с премиера на Гърция Кириакос Мицотакис.

Тръбите са положени, газ ще потече на 1 юли,

уточни министърът на енергетиката Александър Николов. Инвестиционното решение за реализацията на проекта е прието през 2015 г.

Кирил Петков: Искам да поздравя МВР, че са свободни да действат – Flashnews

Проектът се реализира от съвместното дружество IGB, в което с равни дялове участва българската държава с Българския енергиен холдинг, и гръцко-италианския акционер IGI Poseidon.

По думите на министър Николов има

възможност да се увеличи капацитета от три на пет млрд. куб.м на година, предвид предстоящото въвеждане в експлоатация на планирания терминал до гръцкия град Александруполис, където българската държава вече с акционер с 20 на сто дял.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено