Газ: Договаряме в Белия дом енергийна независимост

Министрите на финансите и на енергетиката – Асен Василев и Александър Николов, които са в делегацията ни в САЩ, обсъдиха енергийните доставки и възможността за диверсификация на срещи в Белия дом, както и в департамента по енергетика и в департамента по търговия.

Това стана ясно от съобщение на

американското посолство у нас.

Посланик Херо Мустафа също е в състава на българската делегация във Вашингтон. Предмет на разговорите са били засиленото сътрудничество за диверсификация на енергийните доставки и зелени инициативи, което „ще означава по-голяма енергийна сигурност и просперитет за България“, съобщава американското посолство в България.

Само преди ден

премиерът Кирил Петков съобщи,

че вицепремиерът Василев ще обсъди възможностите за доставка на втечнен газ от САЩ като алтернатива на руския газ и евентуални проблеми при ескалиране на кризата с Украйна.

Българо-американската делегация се поклони и на паметника на Васил Левски в американската столица „Нашите

връзки между хората са исторически

и ние се движим #ЗаедноНапред“, пише американското посолство в пост със снимка на енергийния министър и Херо Мустафа.

Българската делегация,

в която участва и министърът на енергетиката Александър Николов и други представители на българското правителство, както и ръководители на предприятия от енергийния сектор,

ще проведе срещи

с високопоставени представители на американското правителство, лидери от енергийната индустрия и членове на организации, чиято дейност е посветена на

повишаване на споделения

просперитет на Съединените щати и България.

- реклама -