Тур дьо Франс, Гавириа
Гавириа (вдясно) изпреварва Саган (в зелено) и Грайпел

Гавириа взе втори етап в Тура, Ван Авермет остава лидер

Фернандо Гавириа взе втора етапна победа в Тур Дьо Франс 2018. Колумбиецът от Куик Степ изпревари всички в четири километровия финален спринт в Сарзо в четвъртия етап. Лидерът в генералното класиране Грег ван Авермет завърши спокойно с основната група и запази жълтата си фланелка.

Гавириа спечели първия етап от Тура след отлично извеждане, но днес демонстрира неподозирана сила. Той се справи с атаката на най-мощния сприньтор – Андре Грайпел, както и с опита на завършия втори Петер Саган да го изпревари. За колумбиеца това е дебют в Обиколката на Франция и той със сигурност ще го запомни.

Четвърти остана Дилан Хроневеген (Лото-Йъмбо), пети – Марсел Кител (Катюша-Алпесин). Зад тях се наредиха Андреа Паскуалон, Александър Кристоф и Джон Дегенколб.

Гавириа: Беше много трудно

„Победата беше много трудна. Никой не ни помогна в преследването на откъсналите се. Но наистина искахме да спечелим и отбора свърши невероятна работа. Трудно е да кажеш, че си вярвал, че можеш да се справиш толкова добре в дебюта си, но аз знаех, че съм се справил супер в тренировките“, каза Гавириа след финала.

Грег ван Авермет

Грег ван Авермет запази жълтата фланелка

Лидерът в генералното класиране Грег ван Авермет запази жълтата си фланелка. Той завърши спокойно с основаната група и утре пак ще носи трикото. Със същото време е и съотборникът му в БиеМСи Тиджей ван Гардерен. На три секунди зад тях е Гераинт Томас (Скай).

Последен завърши Тийс Бенот (Лото Судал) – на 10 минути зад Гавириа. Той падна по-рано в етапа и след финала веднага бе закаран в болница. Друг замесен в падането 5 км. преди финала – Аксел Домон (АЖеДюзаР) – не успя да финишира и се оттегли от състезанието.

- реклама -