Испания Гави
Снимка: twitter.com/SEFutbol

Гави получи тежка травма, ще отсъства дълго

Младият талант на Барселона и Испания Гави получи тежка травма при победата с 3:1 над Грузия. Пълната картина все още не е ясна, но според испанските медии 19-годишният халф има скъсана кръстна връзка. Това означава, че му предстои оперицаия ще пропусне остатъка на сезона за Барса и най-вероятно Евро 2024 и Олимпийските игри.

Иначе головете за испанците във Валядолид вкараха Робин льо Норман, Феран Торес, а Лука Лохошвили отбеляза в собствената си врата. Хвича Кварацхелия бе изравнил за кратко за Грузия.

„Това е труден момент, много труден за играча, за Барселона, за националния отбор, за мен. Тази вечер сякаш сме загубили, съкрушени сме. Това е част от футбола, но най-грозната част. Съжалявам за него. Той направи лошо заставане и коляното му блокира. Реакцията на Гави? Той е разбит, не разбира как може да му се случи нещо такова. Беше невероятно тъжен. На полувремето съблекалнята приличаше на погребение. Това е най-тъжният и най-горчив ден, откакто съм селекционер“, каза Луис де ла Фуенте.

Гави има 111 мача за Барселона и 27 за националния тим на Испания.

- реклама -