Дженаро Гатузо
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Дженаро Гатузо отново се бори с миастения

Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо отново се бори с миастения. Това съобщи самият той. Бившият футболист страда от автоимунното заболяване от 10 години насам. То се усилва на периоди, като през декември се е върнало за трети път.

При Гатузо проблемът е в дясното око. То се изморява бързо и треньорът вижда двойно, тъй като мускулите на клепача не работят както трябва. Въпреки това железният боец не спира да работи. Той е пропуснал само една тренировка, откакто симптомите са се влошили преди десетина дни.

„Не само изглежда зле. Заболяването те изморява ужасно много. За да гледаш два пъти на ден нормално, ти трябват много сили. Само безумец като мен може да продължава“, заяви 42-годишният треньор.

„Предполагам, че има хора, които предполагат, че ми остава само месец живот. Не е така, мога да ви уверя. Но, когато някой ден умра, искам да се сбогувам така, както живях – на футболния терен“, добави Дженаро Гатузо.

Заболяването се е появило за първи път в последната година на кариерата му. „Спомням си, че в един мач с Лацио видях двамина Ибхрамович и шестима Неста. Играх половин час само с едното око. В един момент се сблъсках с Неста, защото го помислих за съперник. Тогава разбрах, че не мога да продължа“, обясни треньорът.

- реклама -