Дженаро Гатузо

Дженаро Гатузо подаде оставка и напусна Милан

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо подаде оставка и няма повече да води росонерите. Решението на Гатузо идва два дена след края на сезона в Серия А. Колосът от Милано завърши на пето място – на една точка от Шампионската лига.

Гатузо си тръгва без обезщетение

Легендата на Милан обясни, че си тръгва сам и няма да иска никакво обезщетение от клуба. „Това е болезнено, но обмислено решение. Отказвам се от договор за още две години, защото моята история с Милан никога не е била въпрос на пари. Не е лесно да реша да си тръгна, но трябваше да взема това решение“, обясни Гатузо.

„Нямаше точен момент, в който взех решението. То е резултат на всички тези 18 месеца, в които водих отбора. За мен те винаги ще бъдат нещо уникално“, допълни 41-годишният треньор.

Като футболист халфът записа 468 мача за росонерите. В първия си сезон начело той изкачи клуба от 11-о до 6-о място. През този Милан бе трети. Но после загуби градското дерби от Интер и се свлече надолу.

Любопитно е, че той спечели средно на мач 1.81 точки. Повече от Милан в тези 18 месеца имат само Ювентус (2.44) и Наполи (2.13).

- реклама -