Гърция отваря за ваксинирани и отрицателни за COVID-19 туристи, ще признават и руската Sputnik V

Гърция отваря за ваксинирани туристи и хора с отрицателен тест за COVID-19. По този начин желаещите да пътуват ще могат да избeгнaт 7-днeвнaтa кapaнтинa.

Oфициaлнoтo нaчaлo нa тypиcтичecкия ceзoн в южната ни съседка e нa 14 май. Зaceгa пpaвитeлcтвoтo нe cъoбщaвa дaли ce oбcъждa oтвapянe нa вcички гpaнични пyнктoвe c Бългapия, a eдинcтвeният cyxoпътeн вxoд ocтaвa „Кyлaтa-Пpoмaxoн“.

Гърция ще приема руски туристи, ваксинирани със Sputnik V

Гръцкият министър на туризма Харис Теохарис завърши четиридневното си официално посещение в Русия, съобщи „Катимерини”.

Теохарис пътува до Москва, за да се срещне с държавни служители и представители на туристически агенции преди насроченото възобновяване на туристическия сезон в Гърция на 14 май.

„Проведохме дискусии в много сърдечен климат с Руската туристическа организация и главно с Министерството на транспорта на Руската федерация, което е по-подходящо, за да проучим как бихме могли да се справим с проблема с полетите и да свалим някои ограничения – не всички от тях , разбира се, но които можем да отменим по рано“, каза Теохарис в края на посещението си.

Министърът на туризма на Гърция обърна внимание и на опасенията в Москва дали Гърция ще признае руските ваксини за идващите на нейна територия ваксинирани туристи.

„Успокоихме ги от самото начало, че решенията на нашия Национален комитет по ваксинацията включват руската ваксина като равностойна на европейските за целите на пътуването и следователно няма проблем за руските граждани, които са ваксинирани с нея. Те могат да дойдат, без да се налага да се подлагат на проверка и допълнителни тестове “, заяви Теохарис

Подобно на предишни години, по-популярните гръцки острови, като Санторини, се очаква да привлекат най-голям брой чуждестранни туристи. Гърция ще приема ваксинирани с руската ваксина без допълнителни ограничения.

- реклама -