Гърция
сн. БГНЕС

Гърция опроверга данните на Турция за броя на преминалите границата

„Никой не може да премине гръцките граници. Всеки, който се опита да влезе незаконно, ще бъде спрян ефективно. Цифрите, изнесени от турските власти, са неверни и подвеждащи“, пише гръцкото външно министерство в официалния си акаунт в Туитър относно информацията от Турция за броя на бежанците и мигрантите, влизащи в Гърция.

От дипломатическата институция заявяват още, че „продължава кампанията за дезинформация от турските власти“ и публикува официални данни за опитите за задържане и арестите.

Кампанията за дезинформация от турските власти продължава. Реалността: 10 000 души бяха възпрепятствани да влязат на гръцка територия от вчера сутринта до тази сутрин. От тях 73 души, които не са свързани с Идлиб, влязоха незаконно на гръцка територия и бяха арестувани“, съобщи гръцкото външно министерство.

Изявлението идва като коментар на оповестеното от турският вътрешен министър, че 76 358 мигранти са напуснали границите на страната в посока към ЕС и са прекосили границата през Одрин (провинция, граничеща с Гърция и България в северозападната част на Турция).

- реклама -