Гърция чака българи за сезонни работници през лятото

Гърция чака българи за сезонни работници през лятото.

Повечето гръцки хотели предоставят на работниците си по една стая, някои – и обяд

Гърция чака българи за сезонни работници през лятото, съобщава Нова тв. Това важи особено за курортите близо до границата, в които се очаква и много наши сънародници да изкарат лятната си почивка. По-удобно, приятно и полезно е да се наемат български работници, които след това да работят с български туристи. Знанието на български език е предимство за служителите в гръцките курорти.

„Ние винаги търсим работна ръка. Търсим я напоследък особено в България, служители, които знаят български. Добре е да знаят и английски език, да бъдат любезни, да знаят как се говори с един клиент. Не мисля, че има разлика между българските и гръцките работници. Българите знаят български, а на нас това ни трябва тук. Основната заплата е около 750 евро и възнаграждението започва от там нагоре. Колкото повече работите, толкова повече пари ще вземете”, обясни гръцки работодател.

По думите му повечето гръцки хотели предоставят на работниците си по една стая, а някои наред с това предлагат и обяд.

„Всяка година посрещаме тук полицаи от България, които посрещат и насочват български туристи. Ние изпращаме гръцки полицаи в Банско, които вършат същото”, каза гръцкият хотелиер.

„Българският турист е фантастичен. Да, може би пие малко повече ракия, но ние нямаме проблем с това”, обясни гръцкият хотелиер.

- реклама -