Кевин Гарнет
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Кевин Гарнет иска да върне Сиатъл в НБА

Новият член на Залата на славата на НБА Кевин Гарнет разкри, че мечтае да върне Сиатъл в Лигата. Северозападният град в щата Вашингтон имаше отбор в НБА от 1967 до 2008 година. Тогава обаче франчайзът бе купен от бизнесмена Клей Бенет. Той го премести в Оклахома Сити и преименуван Суперсоникс на Тъндър.

Най-полезният играч за 2004 година и 15-кратен участник в Мача на звездите си спомня с уважение мачовете си в Сиатъл, въпреки че има само осем победи в 27 гостувания в Дъждовния град. „Ако имам една мечта, тя е да мога да купя Суперсоникс и да върна тихоокеанския северозапад в НБА. Сиатъл бе огромна част от Лигата. Би било страхотно да мога да сторя това. Ако бих искал да мога да направя едно нещо още утре, би било това. Мисля, че това е нужно на Лигата“, споделя той.

Сиатъл има три титли в Западната конференция, а през 1979-а стана и шампион на НБА. В момента обаче връщане на тима в Лигата изглежда трудно постижимо.

От друга страна градът скоро ще има свой отбор в Националната хокейна лига. Тимът ще влезе в НХЛ от 2021 година и ще играе мачовете си на реновираната за над 900 милиона долара зала „Кий Арина“. Тя може да се използва и за баскетболни мачове.

- реклама -