Гари Маршал

Гари Маршал- режисьорът на „Хубава жена“, почина на 81 години

Режисьорът, продуцент и комик Гари Маршал почина във вторник на 81-годишна възраст. Причина за смъртта му е усложнение при пневмония. По-рано той беше приет в болница със сърдечен удар.

Президентът на Гилдията на американските режисьори Парис Баркли определи Маршал като надарен разказвач на истории, който „носеше радост, смях и едно огромно туптящо сърце във всеки екран, малък или голям“.

Кой е Гари Маршал

Роден в Ню Йорк, в семейство на учителка по танци и режисьор, Маршал прави своя пробив през 50-те, когато пише смешки за комедийни програми.

Неговият първи голям успех идва с телевизионния сериал „Стари приятели“ („The Odd Couple“) и продължава през 70-те с поредицата „Щастливи дни“ („Happy Days“). Маршал е и човекът, който пръв забелязва актьора Робин Уилямс и го включва в сериала „Морк и Минди“ („Mork and Mindy“).

Режисьорът започва да се занимава с филми през 80-те години и е един от хората, отговорни за известната лента „Плажове“ от 1989 г.

Въпреки това той е най-известен с работата си върху филма „Хубава жена“. С него той дава начало на кариерата на Джулия Робъртс.

Маршал участва и в създаването на „Дневниците на принцесата“ от 2001 г.. Така  прави звезда Ан Хатауей.

- реклама -