Gangam Style вече не е най-гледаното клипче в YouTube

Уебсайтът за видеосподеляне YouTube е един от най-популярните начини за слушане на музика и гледане на клипове онлайн. Създаден през 2005 г. от бивши служители на PayPal, сайтът е купен от Google за 1.65 милиарда долара през 2006 г.

Първият видеоклип, достигнал един милиард гледания в YouTube, беше през 2012 г.

Днес обаче „Гангнам стайл”, странният южнокорейски музикален клип, довел до световна танцова лудост, който почти счупи YouTube, вече не е най-гледаното клипче в мрежата.

През юли, 2017 година, първенецът се оттегли на второ място. Така отстъпи водещата позиция в класацията на песента „See You Again“ на Уиз Калифа и Чарли Пут. Клипът, излязал в началото на април 2015 г., е получил над 2.9 милиарда гледания. Той показва сцени от американската филмова продукция „Бързи и яростни” и е посветен на актьора Пол Уокър. Той загуби живота си в автомобилен инцидент през 2013 г.

Междувременно световна слава трупа и испанската регетон песен „Деспасито” с повече от 2.48 милиарда гледания.

Видеото се нарежда на пета позиция в класацията за най-гледани клипове в YouTube за 2017г. Парчето излиза през 2017 г. и въпреки това заема едно от водещите места.

Челни места заемат изпълнителите Джъстин Бийбър (“Sorry”), Тейлър Суифт (“Shake it off” и “Blank space”), Кейти Пери (“Roar”), Енрике Иглесиас (“Bailando”) и други.

- реклама -