Гриша Ганчев
Снимка: БГНЕС

Гриша Ганчев: Ако няма строеж до една година, се отказвам

Строежът на нов стадион на ЦСКА-София е важна задача и „последна кауза“ за собственика на клуба Гриша Ганчев. Това обяви самият той в предаването „120 минути“ по bTV. Бизнесменът каза, че единственото, което може да го накара да се оттегли е, ако „до една година не може да започне да строи“.

„Новият стадион на ЦСКА е последната голяма кауза в нещастния ми живот“, каза той. Той обясни, че заради кризата с коронавируса проектът е поскъпнал от 32 на около 45 милиона евро. Гриша Ганчев каза, че инвеститори са той, съсобственикът в ЦСКА Юлиан Инджов и още един човек, който не е дал съгласие засега да бъде обявено името му. Отделно били осигурени средства и от фонд. „Има си проект, има срокове всичко – трябва да бъде пуснат през 2023 г“, посочи бизнесменът.

В студиото той представи проект за стадион с 15 хиляди седящи места, като съоръжението ще е 80% покрито с козирка. Ганчев изтъкна, че „се е разбрал с всички – и зелени, и пембени“ и че нито едно дърво няма да бъде отсечено. Както и че ще бъде отговорено на изискванията целият проект да влезе в графата „реконструкция“.

„Единственото, което може да ме откаже е, ако до година не мога да започна да строя с моите партньори. От бизнеса се оттеглям догодина, ако съм жив. Намерил съм си хоби“, каза той.

Ганчев каза, че в първите години, в които се зае с издръжката на ЦСКА, основно е „вадил пари“, но в последните години червените се самоиздържат на 85%.

- реклама -