Тръмп Голански възвишения признаване Израел Бенямин Нетаняху

Галъп: Рейтингът на Тръмп с рекорден скок до 46%

Ново проучване на Галъп показва, че рейтингът на одобрение на дейността на Доналд Тръмп е достигнал нов връх от 46%. Проучването е проведено от 17 до 30 април, почти веднага след публичното публикуване на доклада на Мълър на 18 април, съобщава „Нешънал ревю“.

“Последната оценка разширява горната граница на стеснения диапазон на одобрението на президента Доналд Тръмп от 35% до 45%”, отбелязва Галъп.

Тръмп е достигал предишния си максимум от 45% на Галъп три пъти по време на президентството си: след встъпването си в длъжност през януари 2017 г., след срещата си с Ким Чен Ун през юни 2018 г., след като генералният прокурор Бил Бар оповести данните от доклада на Мюлер през март 2019 година.

От друга страна обаче рейтингът под 50% все още не е достатъчно добър за настоящ лидер, особено като се има предвид силната икономика. Президентът в момента следва Джо Байдън със 7 пункта и Бърни Сандърс с 3 пункта според анкетата RealClearPolitics.

Рейтингът на одобрение на Барак Обама е бил 44% в изследванията на Галъп през същия период на неговото президентство (април 2011 г.) и той все пак успя да намери начин да постигне преизбирането си през 2012 г.

- реклама -