Галъп избори активност

Галъп: 19,9% избирателна активност към 13.00 часа

Към 13:00 часа избирателната активност е била 19,9%.

Такива са данните на „Галъп Интернешънъл“ за БНР.

Към 11:00 часа активността е била 13,3%, каза по-рано директорът Първан Симеонов и отчете, че в началото на изборния ден активността е била по-висока, отколкото на вота през април:

„Активността се движи в рамките на очакваното в изборите на 4 април.

Следобедът ще е решаващ.

Тогава ще проличи дали активността потегля нагоре или надолу. Сутринта беше малко по-висока, отколкото отчетохме предишния път. Това вероятно се дължи и на хубавото време. Следобед ще знаем, първо, защото тогава ще има по-голямо натрупване и, второ, защото различните електорати, които този път са интересни, са и много различни като навици. На 4 април до обяд имаше една картинка, а следобед – съвсем друга, към края на деня стана трета. Днес активността се движи в рамките на очакваното и на това, което помним от 4-ти април.

Като възрастови групи не виждаме нищо неочаквано, като типове електорати, като навици … Рано сутринта в извадките натежаха по-дисциплинирано гласуващите. Следобед и особено вечерта очакваме по-динамично гласуващите, решаващите до последно, избиращите до последно. Тогава вероятно ще можем да кажем и какъв е делът на тези, които са избрали в последните няколко дни. Надявам се да можем да видим и каква е величината на проблемите с машините. На мен ми се случва, че за момента тази величина не е особено сериозна“

- реклама -