Гълъб Донев, локдаун, възрастни, ваксинирани, коронавирус

Гълъб Донев: Надявам се кабинетът на проф. Габровски да бъде избран

От повече от два месеца изразявам искреното си желание да има редовно избрано правителство. Надявам се проектосъставът на кабинета на проф. Габровски да бъде избран. Това са подбрани професионалисти в своите сфери. Редовният кабинет ще преведе България през кризите. Това каза пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев пред журналисти.

„За цената на газа правителството не може да се намесва, но са направени открити, прозрачни и предвидими процедури. Видяхте, че цената от над 460 лева за август-септември, падна под историческите 160 лева, на 140 лева. Повишението, което се предлага, е съобразено с търговската конюнктура. Още в рамките, в които бизнесът в България казва, че това е поносима цена за него. Въпреки това цената у нас е най-ниската в Европа“, посочи Донев.

„Дори имаме излишъци, които се търгуват на газов хъб „Балкан“, каза Донев.

„Ако днес се окаже последният ми работен ден като премиер, бих казал на служителите на АПИ, които протестират, че имат право на това. „Направен е анализ, има големи диспропорции, дисбалансите са задълбочавани с години, не може едно служебно правителство да реши в цялост такъв проблем. Работим по удовлетворяване на справедливите искания на протестиращите“, обясни Донев.

- реклама -