Гафовете в най-гледаните филми по кината

Запалените кино маниаци умеят да виждат всеки гаф и всяко несъответствие във филмите, които гледат. Всяка промяна във външния вид на героя, всяка хронологическа и историческа грешка.

„Игра на тронове“

Тази чаша в „Игра на тронове“ е истинска сензация в интернет и сред феновете на филма вече втора седмица.

В кадър от филма за кратко се появи картонена чаша кафе от „Старбъкс“. Съвременното изделие изглеждаше съвършено не на мястото си в полумрака сред полилеите със запалени свещи и бокали с вино.

Чашата, която се появи само за няколко секунди на масата пред Денерис в последния епизод може да е минала незабелязано за огромния екип на телевизионното шоу, но не и за феновете.

Здрач 

Ако гледате филма внимателно, ще забележите, че върху прозореца на колата на Бела често се появява отражението на камерата. Всъщност това е често срещан гаф, който мнозина режисьори не забелязват.

Аватар

Когато Джейк отваря капсулата, никъде не се вижда инвалидната му количка. В следващия момент тя се появява от нищото. Може би просто е закъсняла за снимки… случва се.

Терминатор 2

По-рано във филма Терминатора предпазва Джон от куршумите на Т-1000 със собственото си тяло. В гърба му е изпразнен цял пълнител и якето му е съсипано… или пък не? Защото съвсем скоро якето се оправя от само себе си и е като ново.

Терминатор 3 

В една от сцените Джон и Кейт летят с малък бял самолет. Докато са във въздуха номерът му е N3035C. Но щом кацат, номерът се променя N3973F.

Отмъстителите

В сцената, в която Тор помита всичко по пътя си, бронята на една от колите се оправя съвсем сама. Къде да си купим такава кола?

Мария Антоанета

Във филма на София Копола, посветен на живота на Мария Антоанета, е допусната недопустима грешка. В една сцена се вижда, че днешните гуменки са били популярни и сред френската аристокрация през XVIII век!

- реклама -