Гафовете на световните лидери през 2018 (СНИМКИ И ВИДЕО)

Рекордьор по гафове тази година е председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер. Дали заради ишиаса или нещо друго, но определено той е първенец по конфузни ситуации на световната сцена. Ако трябва да се прави класация ще му дадем първо и второ място.

  1. Юнкер на срещата на върха на НАТО. На високият форум  той беше заснет на залита и се държи за световни лидери. Официално тогава обясниха поведението му със здравословното му състояние, въпреки, че медиите открито говореха ,че е употребил алкохол.

2. Юнкер на срещата на върха на ЕС.

От видео в YouTube се вижда как при пристигането си за срещата на върха Юнкер разроши косите на една от своите служителки, която го приветства, след което я целува.

По-късно преди началото на пресконференцията Юнкер рязко хвърли на пода папка с документи, без изобщо да поясни своите действия.

3.  Френският президент Еманюел Макрон и скандалната му снимка с жители на Сен Мартен.

Еманюел Макрон си навлече гнева на френската общественост, след като се снима с двама жители на Сен Мартен, единият от които показа среден по време на сесията. Кадрите бяха направени при посещението на Макрон на карибския остров, опустошен от урагана Ирма.

4. Въпреки,че твори гафове на килограм американският президент Доналд Тръмп не попада в обектива и камерата , тъй като в повечето случаи ще каже нещо, но в Туитър. А в публичните си изяви Мелания успява да го поправи. Въпреки това и той има заснети гафове като този при визитата си при кралицата.

5.  Колинда Грабар- Китарович, президентът на Хърватия изпадна в много интимна ситуация по време на световното по футбол. Тя толкова прие играта на момчетата си, че се превърна в 12-ия играч в отбора.

Президентът захвърли официалния тоалети , облече екипа на националите, влезе в съблекалните на момчетата.

Киторивич плака от радост на рамото на Макрон.

Тя може да оглави класация по най-много раздадени целувки на футболистите. Целуваше и плачеше заедно със всеки един от националния тим.

6. Дори консервативните и малко скучни дами Тереза Мей и Ангела Меркел успяха да влязат в нашата класация с една врата, която отказа да пусне Мей на официална среща при германския канцлер.

 

7. Владимир Путин и гафовете му на Световното по футбол.

На Световното волно или не Путин попадна в няколко конфузни ситуация, най-критикуван беше, че на финала само той беше с чадър, а гостите му Еманюел Макрон и хърватския президент Колинда Китарович мокри до кости.

На руския президент му се наложи да прикрие радостта си и на откриването седнал до саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман и при разгрома на неговия отбор с 0:5 за руските национали.

На срещата на Г-20 двамата направиха фурор с приятелското си отношение и някак нетипичния поздрав за такъв форум.

8. Джъстин Трюдо и неговите чорапи.

Джъстин Трюдо стана звезда на срещата на Г-20 с модните си приумици. Световните лидери се събраха на събитието, но не само сред дамите, а и сред господата имаше уникални издънки.

Премиерът на Канада избра червени чорапи, кафяви обувки и сини връзки за обувки, с което втрещи мнозина. Всъщност странното отношение на Трюдо към чорапите е пословично…някой още помнят чорапите му на Чубака.

9. Гафове на кралицата.

Кралицата живее по правила и закони, но и на нея й се случи да попадне в конфузна ситуация. Най-често я излага едно пони. Веднъж то и изяде цветята, а тази година…се облекчи направо пред нейно величество.

Инцидентът стана по време на посещението в Шотландия на кралица Елизабет Втора.

При пристигането пред портала на шотландския замък Балморал, Нейно Величество е посрещната гвардейци от кралския шотландски полк заедно с талисмана им – 3-годишно пони.

Неочаквано за всички малкото конче „облекчава голямата си нужда“ едва ли не под нозете на кралицата.

Минавайки край него кралицата е принудена да си запуши носа заради лошия мирис. Но след няколко минути Елизабет Втора се усмихва и подхвърля: „Ето ни ново двайсет!“

 

10. Меган Маркъл и етикета. 

Въпреки че не е от ранга на световните лидери, Меган беше една от най-коментираните световни личности тази година. Спокойно може да се каже, че това е нейната година-омъжи се за принц Хари и забременя.

Херцогът и херцогинята на Съсекс посетиха тази година Тонга. Бременната Меган Маркъл се появи в червена плисирана рокля… с прилична цена от 345 долара с дискретна флорална бродерия. От къде знаем цената на тоалета? От етикета :).

Изтънчената херцогиня беше забравила да го махне и сътвори един от най-коментираните гафове за годината, свързани с кралския двор.

Автор: Нели Златева

- реклама -