сн. БГНЕС

Габровци се събраха на концерт в центъра, за да изпратят 2020 г.

Габрово не изневери на наложената през последните години традиция да изпраща старата година на 30 декември, първи на планетата. Макар и в условия на епидемия, местната управа организира за габровци празничен концерт на централния площад, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

Идеята да изпраща ден по-рано старата година и да посреща новата е отпреди няколко години на Община Габрово. Шеговито, общинарите се мотивират, че така избягват плащането на огромни хонорари на звездите и шоумените в новогодишната нощ. Габровци са известни не само с чувството си за хумор, но и с прословутата си спестовност, дори стиснатост.

Габрово засега е и единственият български град, който в епидемична обстановка празнува на площада под открито небе. Това се случва при засилени санитарни мерки и социална дистанция. От общината са осигурили безплатно и маски за тези, които не си носят.

Освен музикалната програма с участието на попзвездата Миро и местните групи „Звезди в аванс“ и Дарк Флейм“ /Dark Flame/, хората се наслаждават и на атрактивно огнено шоу. Празнуващите се надяват отиващата си лоша 2020 година да остане в миналото, а идващата 2021 година да бъде по-добра, без тревоги и болести.

- реклама -