сн. БГНЕС

Г. Гергов: Мандатът на Нинова изтича на 7 май. Тя прави каквото си иска

Всичко, което прави правителството като мерки, е правилно, смята бизнесменът

„Както си иска управлява Нинова партията в извънредното положение, това е с две думи.“ Така Георги Гергов – бизнесмен и и бивш член на ИБ на БСП коментира поведението на лидера на БСП Корнелия Нинова.

„Мандатът на госпожа Нинова като лидер на БСП приключва на 7 май, след 15 дни. Ще изчакаме да мина 13 май, ако има възможност ще свикаме Националния съвет и ще решаваме какво да правим – ще избираме председател както е по устав“, каза Гергов пред bTV.

„Нашата партия не е лидерска, както иска да ни се втълпи с много решения“, допълни той. Като пример за такова решение даде изваждането на депутатите от Нинова от парламента миналата година. А сега я обвини във вадене на лични дивиденти с исканото извънредно заседание за изслушване на премиера за кризата.

Време е да се организираме и обединим, за да излезем от тази световна криза. Всичко, което прави правителството като мерки, е правилно, обяви той.

„Няма как в това положение 240 човека да се събират в парламента за нещо, което Борисов всеки ден обяснява. Няма нужда от тази малка реклама, да се спре всичко, защото само бием ли всички в една точка, ще излезем от ситуацията. Да не сме Щатите, Русия или Германия, че да си мислим как може да издържим много“, каза Гергов.

„Мерките са според джоба. Тези фирми, които не са изрядни, няма как да искат да им се помага“, каза още бизнесменът.

Георги Гергов посочи, че няма да се възползва от мерките на държавата, които се предлагат за справяне с кризата от коронавируса. „Изтеглил съм кредит, като съм заложил имотите си. Няма и да съкращавам хора. Хората имат платена отпуска, ще използва ти неплатена до 13 май, тогава ще се започва работа“, обясни той.

„Изнесохме всички изложения след септември, всичко трябва да се планира. Ако всички сме заедно, ще успеем“, коментира още бизнесменът, който е акционер в Пловдивския панаир.

- реклама -