Кличко

Тайсън Фюри излиза срещу Владимир Кличко на 29 октомври

Тайсън Фюри и Владимир Кличко ще излязат на ринга на 29 октомври в Манчестър.

Екипите на световния шампион по бокс във версиите на IBO/WBA/WBO Фюри и на бившия шампион Кличко са постигнали окончателно споразумение за мача реванш.

Организацията на мача вече е в ход

„Екипът на Кличко е много радостен, че след всички отлагания на боя с щаба на Фюри най-накрая определихме нова дата. Забележително е, че мачът ще се проведе в Манчестър. Това е едно от най-добрите места в света, което вече е видяло множество битки. Знаем, че Владимир ще бъде в най-добрата си форма на 29 октомври и сме уверени, че той ще си върне шампионския пояс“, заявява мениджърът на украинеца Бернд Бенте, цитиран от Boxing Scene. В средата на миналия месец август той обвини екипа на Фюри, че се опитва да провали реванша, като поставя неизпълними условия.

Кличко

Реваншът трябваше да се състои на 9 юли, но бе отложен заради травма в глезена на британеца, който има в кариерата си 25 победи (18 с нокаут) и нито една загуба.

Първият бой между двамата се проведе през ноември миналата година и завърши с победа на Фюри с единодушно съдийско решение. Британецът детронира Кличко в Дюселдорф, като това бе първа загуба на украинеца от 11 години. Фюри ще започне подготовката си за боя в Манчестър на 15 август.

- реклама -