Тайсън Фюри
Снимка: twitter.com/BTSportBoxing

Фюри се отказа от бокса, нокаутирайки Уайт

Тайсън Фюри нокаутира Дилиън Уайт на „Уембли“. Така той защити титлата в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). 94 000 зрители гледаха зрелищният макар и понякога грозен двубой. Това беше и рекорд по посещаемост във Великобритания.

Фюри беше по-добър през цялото време и отказа претендента в шестия рунд.

Британецът записа 32-а победа (23 с нокаут). Той остава непобеден в кариерата си, като 33-я му мач завърши наравно. „Не мога да повярвам, че 94 хиляди мои сънародници дойдоха тук. За нещастие на Дилиън Уайт той трябваше да се бие с мен. А аз доказах, че съм най-добрият в тежката категория. Аз съм един от най-великите в историята“, каза Фюри.

„Обещах на моята съпруга Парис, че това е моят последен мач и трябва да си спазя думата. Бих се на „Уембли“, което дължах на моите фенове“, добави световният шампион. После той изпълни станалата традиционна за него песен „Американски пай“ на Дон Маклейн.

„Наистина няма причина да се връща. Няма какво да доказва повече. Според мен би имало само една причина той да продължава да се боксира. Знам в сърцето си, че тази причина е обединяването на короната„, заяви Парис. Подобен бой може да бъде организиран след мача между Антъни Джошуа и Александър Усик. Те ще се срещнат през лятото.

- реклама -