Фюри - Уайлдър

Фюри нокаутира Уайлдър в Лас Вегас

Тайсън Фюри защити световната си титла в тежка категория на Световния боксов съвет (WBC). Той нокаутира Дионтей Уайлдър в Лас Вегас в третия мач помежду им.

Двамата направиха изключително зрелищен двубой. Фюри свали съперника си в нокдаун в третия рунд, но после Уайлдър го свали два пъти в нокдаун в следващия. Британецът обаче издържа, освести се и доминираше изцяло във втората половина на мача. Той прати Уайлдър в нокдаун в десетия рунд, а в 11-ия го нокаутира.

Фюри вече има 31 победи (22 с нокаут) и едно равенство в кариерата си. Уайлдър е с 42 успеха (41 с нокаут) и две поражения, и двете срещу Циганския крал.

Британецът спечели втори мач срещу Уайлдър с нокаут и завършва трилогията без загуба срещу американеца. Първата им среща през 2018-а завърши наравно.

След шестия рунд американецът изглеждаше видимо изморен. Преди седмия рунд той беше прегледан и от лекар. Но беше очевидно, че Уайлдър просто се бори да издържи до края. След двубоя той беше откаран в болница за профилактични прегледи.

„Той е силен боксьор, има здрави удари, свали ме два пъти и определено болеше. Беше много хубав мач. Винаги съм казвал, че съм най-добрият боксьор в света, а той е след мен. Доказахме го“, заяви шампионът.

После обаче той обяви, че Уайлдър е идиот. „Отидох да го поздравя след мача, а той – нищо. Не показа капка спортменство или уважение. Много съм изненадан. Той е идиот. Моля се за него“, обясни Фюри.

 

 

- реклама -