Фюри - Уайлдър
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фюри може да загуби титлата си без бой

Световният шампион по бокс във версията на WBC Тайсън Фюри може не само да загуби титлата си, но и да прекрати кариерата си. Причина за това e употребата на забранени стимуланти през 2015 г.

Тогава Тайсън и братовчед му Хюи са се оправдали, че са яли месо от дива свиня, което повишава нивата на нандролон в кръвта, съобщава Дейли Мейл.

Фермерът Мартин Керфут твърди обаче, че двамата са го накарали да лъже, че им е доставил въпросното месо. Също така са му били обещани 25 000 паунда, които те дори не са платили. Фермерът е подписал два документа, в които заявява, че е дал месото на двамата боксьори по време на делата срещу тях. Антидопинговата агенция на Великобритания вече обяви, че разследва случая.

„Те ме посетиха през ноември 2016 г. във фермата ми в Престън. Помолиха ме да кажа, че съм им дал месото. А аз дори нямам месо от дива свиня. Никога не съм убивал такова животно. Те непрекъснато ме убеждаваха, че ще ми платят. Когато нещата се влошиха, ми предложиха определена сума преди и след делото. Стига повече лъжи. Хората заслужават да знаят истината“, каза Керфут.

Ако се докаже измамата, има голяма вероятност Тайсън Фюри да загуби титлата. Той също така рискува наказание за дълъг период от време, което може да означава край на кариерата му.

- реклама -