Футболни фенове нападнаха Паметника на съветската армия

Футболни фенове нападнаха Паметника на съветската армия. Те са счупили плочата на монумента и са обстрелвали паметника с димки.

Ново нападение над Паметника на Съветската армия. В социалните мрежи бяха разпространени кадри на футболни фенове, които нападат палатковия лагер пред паметника, палят димки и чупят плоча от монумента, предаде NOVA.

Част от надписа е бил счупен с чукове. А на плочите отпред има надпис: „Искаме българки паметник“, който изглежда е направен опит, да бъде заличен.

Според очевидци, нападателите са били около 20-30 души, а между тях и палатките е имало димна завеса.

След атаката на място са отишли и политици като Мая Манолова и бившия вътрешен министър Румен Петков.

„Тук имаше много полицаи, които казаха, че ще разследват случая. Ние осъждаме остро тази проява и ще излезем с официална позиция от партията. Едната от жените е обгазена, а момче е със спукана скула“, заяви Славчо Крумов, пазител на паметника и народен представител от „Възраждане“.

Планът за безопасност на Паметника е готов и предвижда да бъде ограден, по искане на районния кмет.

„Докато го има там този монумент, ще има разделение. Това е като болен зъб, който, докато не го извадите, ще продължава да трови организма“, заяви Трайчо Трайков, кмет на район „Средец“.

Задържани са четирима за нападението над паметника, съобщиха от МВР. Сигнал към тях е подаден след 23:30 ч. Води се разследване.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено