Футболистът Йозил се ожени за Мис Турция, Ердоган поканен за кум

Германският футболист от турски произход Месут Йозил и турската манекенка и актриса Амине Гюлше вдигнаха сватба тази вечер, на която турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поканен за кум, предаде турската частна телевизия НТВ.

По повод на събитието футболистът е осигурил посредством Червения полумесец гощавка за 16 хиляди души, съобщи хуманитарната организация. Помощта ще бъде разпределена в 14 социални кухни, където ще бъдат нахранени 14 хиляди души, и в лагери за сирийски бежанци, където за здравето на младоженците ще се почерпят още две хиляди души, предава БТА.

 

В сряда вечерта за булката по традиция бе организирана „къна геджеси“ (моминска вечер), а гости на събитието публикуваха снимки в социалните медии.

Сватбата ще се състои в хотел в Истанбул. Двойката е изпратила покана за събитието и на президента Ердоган, когото са помолили да им кумува.

Йозил бе остро критикуван през март, след като покани Ердоган на сватбата си с Гюлше, която е бивша Мис Турция и е известна у нас от сериала „Сега и завинаги“.

Футболистът предизвика миналата година бурни реакции в Германия, след като се снима как подарява фланелка на президента Ердоган, който от повече от две години е в хладни отношения с правителството на канцлера Ангела Меркел. След полемиката, която се разрази около него заради снимката, Месут Йозил реши да прекрати участието си в националния отбор на Германия. Той заяви, че е бил подложен на расизъм и дискриминация заради турските си корени.

Йозил, който е роден в Гелзенкирхен /Западна Германия/, е трето поколение емигрант и няма турско гражданство.

- реклама -