Динамо Дрезден - Хамбургер
Снимка: twitter.com/dynamodresden

Футболист на Хамбургер нападна фен на трибуните – ВИДЕО

Колосът Хамбургер катастрофира още на старта на турнира за купата на Германия. Северняците отпаднаха след 1:4 като гост на Динамо Дрезден. Освен загубата обаче след края на мача се стигна до инцидент между защитникът Тони Лайстнер и фен на домакините. На трибуните имаше 10 000 зрители, тъй като Дреюзден е един от градовете, разрешили ограничен брой хора по трибуните.

Лайстнер трябваше да даде интервю, когато прескочи оградата, качи се на трибуните и се нахвърли на запалянкото. Защитникът събори човека на земята, а само реакцията на други фенове и стюардите предотврати по-сериозен инцидент. Лайстнер е роден в Дрезден и до 2014-а бе част от отбора на Динамо. През лятото той премина от Кьолн в Хамбургер със свободен трансфер.

От Динамо подкрепиха Лайстнер и казаха, че търсят върпросния фен, за да го накажат. „Особен в часовете на успех трябва да покажеш човечност и благодарност. Всички обичаме футбола, защото е много емоционален. Тони Лайстнер е момче от Дрезден и е обидно, че беше обиждан по такъв начин от фен на родния му клуб. Търсим отговорния, защото този инцидент трябва да има последствия. Благодарим на останалите 99.9 процента от всички на стадиона за подкрепата“, заявиха от Динамо.

Футболистът на Хамбургер: Обиждаше жена ми и дъщеря ми

Тони Лайстнер също даде версия на случилото се. „Обиждаха ме от трибуните на моя роден град. Принципно не е проблем. Но в един момент обидите се насочиха много гадно към семейството ми – към жена ми, към дъщеря ми. Мачът беше много емоционален за мен и в този момент просто не издържах. Но това не е оправдание. Аз съм семеен човек и трябва да бъда за пример. Извинявам се за държанието си. Мога да обещая, че без значение с какви обиди ме замерват, подобно нещо няма да се случи отново“, заяви Лайстнер.

- реклама -