преференции

Футболен съдия и 26-годишна красавица рекордьори по брой преференции на изборите

Шампиони по преференции се оказват двама от кандидатите на ГЕРБ в различни части от страната.

Стефан Апостолов е абсолютен победител по този показател в Пиринско. Той събира над 9 хиляди гласа лично за него, което автоматично пренарежда листата на ГЕРБ и той от последен става втори след водача Росен Желязков. На миналите избори той отново бе последен и пак стана втори с преференции, но тогава имаше 7 хиляди гласа.

сн, БГНЕС

Апостолов е син на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, той е известен като футболен съдия. А в региона спечели симпатиите на хиляди с факта, че през целия минал мандат като депутат даваше част от заплатите си за инвитро процедури на семейства без деца. Едно от родените бебета с неговата финансова помощ бе кръстено Стефан.

Младият политик е събрал подкрепа в цялата Благоевградска област, а не само в родния си град. На вота за него има близо 2000 преференция само от община Благоевград. Пробив прави и в община Гърмен, където също се радва на подкрепа и доверие от страна на избирателите. Дори и в село Рибново има свои поддръжници. А в родния си град Симитли има 5300 преференции.

Студентка също се оказа рекордьор по преференции в листата на ГЕРБ-СДС, но в 3-и МИР-Варна.

За поставената под номер 25 Славена Точева преференциално са гласували 6805 гласоподаватели. Така бъдещият бакалавър по “Управление на туризма” в Стопанската академия в Свищов изпревари дори водача на листата проф. Костадин Ангелов, който е втори с 5398 преференции. Точева владее четири езика, работила е като еколог в частния сектор и е едно от най-младите лица на ГЕРБ-Варна.

Интересна рокада се очаква и в листата на “Демократична България”. Поставената под №3 там общинска съветничка Стела Николова е получила 4131 преференции при 1487 за водача Стоян Михалев и 409 за втория Стелиян Севастиянов.

Очаквано в листата на ВМРО водач по преференции е отлюспеният миналата есен от БСП бизнесмен Иван Иванов. За него са дали персонален вот 3803 избиратели, а за водача Красимир Каракачанов – 1519.

източник: Труд

- реклама -