Третият мач между световния шампион в тежка категория Тайсън Фюри и предишния носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър може да се проведе в деня след Коледа в Австралия.
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фюри срещу Уайлдър III – на Коледа в Австралия

Третият мач между световния шампион в тежка категория Тайсън Фюри и предишния носител на пояса на Световния боксов съвет (WBC) Дионтей Уайлдър може да се проведе в деня след Коледа в Австралия. Това съобщи „Сидни Морнинг Хералд“, цитирайки промоутърът Дийн Лонерган.

Първият двубой между двата през 2018-а завърши наравно. През февруари Фюри нанесе първа загуба в кариерата на американеца. Третият мач между двамата трябва да е до края на годината. Заради пандемията от COVID-19 и множеството ограничения, свързани с нея, датата и мястото на сблъсъка остават неясни. Засега обаче Сидни е доста обсъждан вариант.

Идеята на организаторите е мачът да се проведе в ранния следобед местно време на 26 декември. Това означава, че зрителите в Америка ще могат да гледат сблъсъка в Коледната вечер, което гарантира огромен интерес. Във Великобритания това означава 2:30 часа местно време. Това разкри австралийският боксов промоутър Дийн Лонерган.

Промоутърът на Фюри Боб Арън вече е работил с Лонерган по организирането на мачове в Австралия. Точно те направиха и Мани Пакиао – Джеф Хорн в Бризбън през 2017-а.

- реклама -