Мартен Фуркад

Фуркад с шеста победа за сезона

Двукратният олимпийски шампион Мартен Фуркад спечели преследването на 12.5 километра от Световната купа по биатлон в Нове Место (Чехия). Французинът направи една грешка при стрелбата и финишира с време 32:53.6 мин. Това е неговата 55-та победа в стартовете за Световната купа. Фуркад има на сметката си шест успеха за сезона. След него завърши Антон Шипулин (Рус), който изостана на 30.2 сек. Руснакът направи две грешки при стрелбата. Трети се нареди французинът Куентин Фийон Майе, който беше безгрешен на огневия рубеж, но въпреки това беше 38.3 сек. по-бавен от Мартен Фуркад.

Най-добре от българите в Нове Место се представи Владимир Илиев, който завърши на 22-ро място. Той направи три грешки при стрелбата. Илиев остана на 2.03 минути зад Фуркад. Друг от българите Красимир Анев е на 37-мо място, също с три неточни изстрела. Антон Синапов финишира на 55-та позиция, докато четвъртият българин Димитър Герджиков не стартира в състезанието.

В генералното класиране за Световната купа след седем проведени старта води Мартен Фуркад с 408 точки. На втора позиция излезе Антон Шипулин с 281 точки.

- реклама -