Крис Фрум

Крис Фрум спечели Джирото, Ниеве – предпоследния етап

Крис Фрум направи невижданото в модерното време на колоезденето – стана победител и в трите големи обиколки за 12 месеца. През 2017-а колоездачът от Скай спечели Тур дьо Франс и Вуелтата, а днес – и Джирото. Разбира се, утре все пак британецът трябва да завърши в Рим, но успехът му бе официализиран днес. В 20-я етап той удържа атаките на втория в генералното класиране Том Дюмолен и запази аванса си от 40 секунди пред него.

Микел Ниеве взе етапа

Иначе последният етап в Алпите бе спечелен от Микел Ниеве. Това обаче е малка утеха за Мичелтън-Скот, след като Саймън Йейтс имплодира вчера и загуби розовата фланелка. Днес същото се случи с третия в генералното класиране Тибо Пино, който изпадна извън Топ 10. Зад Ниеве по 214-километровото трасе финишираха Роберт Хесинк (Лото-Йъмбо) и Феликс Гросшартнер (Бора-Хансгрое).

Цикламената фланелка е за Вивиани

По-рано в етапа Елиа Вивиани (Куик Степ) си осигури цикламената фланелка за колоездача с най-много спечелени точки. Той мина първи през двата междинни спринта и е недостижим за Сам Бенет (Бора). Единственото, което трябва да направи Вивиани, за да официализира наградата си, е да финишира в Рим.

- реклама -