Крис Фрум

Крис Фрум беше оставен извън Тур дьо Франс

Четирикратният победител в Тур дьо Франс Крис Фрум остана извън състава на Инеос за Обиколката. Заедно с него от тима отпадна и победителят от 2018-а Герайнт Томас. Състезанието започва в края на месеца.

Това означава, че Инеос ще се фокусира върху победителя от 2019-а Еган Бернал. Той ще има подкрепата на победителя от Джирото Ричард Карапас.

„Крис има нужда от още малко време, за да си върне високото ниво. Той е истински шампион, който демонстрира невероятна сила и упорство, за да се върне след падането миналата година. Искаме да го подкрепим и да се разделим с още една голяма обиколка. Вуелтата ще му даде това малко повече време, от което се нуждае“, каза босът на Инеос Дейв Брайлсфорд.

35-годишният Крис Фрум има седем победи в големите обиколки. Освен тези в Тур дьо Франс, той взе два пъти Вуелтата (2011 и 2017) и Джирото (2018).

Герайнт Томас ще се пусне в Джирото през октомври. „Той ще се опита да стане първият уелсец, спечели обиколката на Италия. Така че при него подготовката е насочена натам“, добави Брайлсфорд.

Инеос, макар и като Скай, неизменно печели Тур дьо Франс от 2014-а насам. Всъщност от 2012-а насам тимът не спечели само веднъж най-престижната колоездачна обиколка.

- реклама -