Бернар Казньов буркини забрана

Френският министър на вътрешните работи против забраната на буркитиге

Френският министър на вътрешните работи Бернар Казньов смята, че забраната върху буркините за мюсюлманките  противоречи на конституцията и ще е непродуктивно.

Правителството, както заяви премиерът (Мануел Валс) няма да издава закон по този повод, защото такъв закон ще бъде в разрез с конституцията, ще бъде неефективен, ще стане причина за вражда и необратимо напрежение„, отбеляза Казньов в интервю за изданието Croix.

Бернар Казньов буркини забрана

За равенство между мъжете и жените

Той подчерта, че мюсюлманите във Франция заедно с властите трябва да продължат да работят за установяването на равенство между мъжете и жените, за неприкосновеността на държавните принципи и толерантност, което е същността на съвместното съществуване.

Повече вярвам в силата на диалога, отколкото в опасната стратегия на разделянето“, подчерта министърът на вътрешните работи Казньов.

Бернар Казньов буркини забрана

Досега редица френски политици се изказаха за законодателна забрана на буркините.

Този петък Държавният съвет, който е висшата административна инстанция на Франция, отмени забраната на буркините, въведена в 30-на градове по средиземноморското крайбрежие на Франция. Те смятат да обжалват това решение пред административните съдилища.

- реклама -