сн. Wikipedia

Френски полицай е открит мъртъв в резиденцията на премиера

Френски полицейски служител беше открит мъртъв в понеделник в градината на официалната резиденция на премиера в Париж. Според някои служители смъртта е резултат от самоубийство.

45-годишният служител на републиканската гвардия бе открит до служебното си оръжие в градините на хотел „Матиньон“, офис и резиденция на министър-председателя Едуар Филип.

Филип, който беше на посещение в Нова Каледония, френска отвъдморска територия в Тихия океан, бе информиран за „трагичния“ инцидент и изпрати съболезнованията си на семейството, се казва в изявление на кабинета му.

Той каза, че както Парижката прокуратура, така и жандармерията ще разследват смъртта на офицера.

През август жандармеристите, отговарящи за „Матиньон“, се оплакаха от „влошаващите се условия на труд“ в анонимно писмо, изпратено до техните началници, което беше видяно от АФП.

Полицията протестира срещу все по-трудните мисии, които ѝ възлагат, при недостатъчен личен състав и оборудване.

Миналия месец около 200 служители демонстрираха в Париж, обвинявайки властите, че не успяват да подобрят условията за труда им.

Миналата година 51 полицаи се самоубиха във Франция, сочат данни от полицейския профсъюз, а от началото на тази година на живота си са посегнали 24 полицаи. И от жандармерията са се самоубили 20 души.

- реклама -