Френската полиция задържа семейството на терориста от „Шанз-Елизе“ – СНИМКИ

Френската полиция задържа семейството на терориста от „Шанз-Елизе“

Френската полиция е задържала четирима членове на семейството на радикализиралия се ислямист, който загина, след като се вряза с автомобил в полицейски ван, паркиран на „Шанз-Елизе“, съобщи източник от съдебната система.

Бившата съпруга, братът и етървата на Адам Дзазири са били задържани в понеделник следобед, след като полицията ги разпита в семейния им дом край Париж. Бащата на извършителя също е бил задържан вчера вечерта, посочва източникът.

Вчера следобед Дзазири забива автомобила си в полицейски ван, паркиран на известната парижка улица „Шанз-Елизе“.

Той е убит при нападението, но в колата му са открити оръжия и газови бутилки. При инцидента няма пострадали. По-късно стана ясно, че нападателят е бил в списъка на потенциално опасните ислямисти.

Бащата на нападателя заяви пред АФП, че неговият син е имал регистрирано оръжие и се е упражнявал в стрелба. Източници на агенцията потвърждават, че 31-годишният мъж е разполагал с разрешително за пистолет.

Френската полиция е открила дългоцевни оръжия, голямо количество боеприпаси и устройства, които могат да бъдат използвани за направата на бомби, в дома на френския гражданин.

Към момента никой не е поел отговорност за престъплението.

- реклама -