Фрейзър-Прайс

Фрейзър-Прайс ще бяга за две титли в Токио 2020

Ямайската звезда в спринта при жените Шели-Ан Фрейзър-Прайс ще бяга на две дисциплини на Олимпиадата в Токио. Тя ще защитава титлата си на 100 метра, но ще се пусне и на 200 метра. Токио 2020 ще е последната Олимпиада в кариерата ѝ. Шели-Ан навършва 33 години в петък и досега е участвала три пъти на олимпийски игри.

Със сигурност ще участвам и в двете дисциплини„, заяви тя в Кингстън – столицата на Ямайка. „През миналия сезон исках да опитам дубъла, но треньорът имаше други планове. Аз ги приех – все пак той знае най-добре“ добави спринтьорката.

Най-доброто постижение на Фрейзър-Прайс на 200 метра на Олимпиада е сребро от Лондон 2012. По-рано тази година обаче тя спечели дистанцията на Пан Американските игри. Най-голяма нейна съперничка на 200 метра в Токио ще е британката Дейна Ашър-Смит. Тя взе световната титла в дисциплината в Доха и завърши втора на 100 метра зад Фрейзър-Прайс. Квота за игрите през 2020-а в тази дисциплина има и Ивет Лалова. Тя завърши седма в Доха.

Фрейзър-Прайс: „Знам, че мога да завърша под 22 секунди“

В кариерата си спринтьорката от Ямайка не е успявала да слезе под 22 секунди на 200 метра. „Знам и вярвам, че мога да слеза до 21 секунди. Това е огромна страст и работя здраво по темата. Което е и допълнителна мотивация“, добави тя.

- реклама -