Париж, Франция, стачка

Франция не очаква втора вълна на епидемията

Броят на смъртните случаи от коронавирус, регистрирани във Франция през последните 24 часа, намаля до 83 души, а лекарите твърдят, че не виждат признаци за втора вълна на епидемията, предаде АФП.

Последните смъртни случаи в болници и старчески домове повишиха числото на починалите във Франция до 28 215 души, се казва в съобщение на здравното министерство.

Тенденциите останаха оптимистични, след като от общо 1745 хоспитализирани пациенти само 49 се лекуват в интензивни отделения – при 7000 в пика на кризата.

Патрик Пелу, президент на асоциацията за спешна помощ във Франция, заяви, че се страхува „все по-малко“, че ще има втора вълна от инфекции поради облекчаването на карантинните мерки.

„Математическото моделиране показваше възможност за възход … с малък връх, който трябваше да започне сега“, каза той пред канал „France 2”.

„Всъщност ние не го виждаме, което не означава, че епидемията е спряла“, добави той, като подчерта необходимостта французите да продължат стриктното спазване на социална дистанция и постоянното носене на маски.

- реклама -