Франия - Словения

Франция обърна Словения и е на финал в Берлин

Франция постигна забележителен обрат срещу Словения в първия полуфинал от олимпийската квалификация в Берлин. Сините спечелиха с 3-2 гейма – в отделните части 13-25, 22-25, 25-14, 25-21, 15-9.

Срещата започна по великолепен начин за словенците, които поведоха след едва 22 минути игра. При това петлите записаха едва 13 точки. Във втората част тимът на Лоран Тили бе по-равностоен, но отново отстъпи. Така тимът на Алберто Джулиани се приближи на гейм от крайния успех.

Обратът в полза на Франция

Оттук насетне обаче започна обратът. Петлите изоставаха с 3-7 на старта в третия гейм, но след това влязоха в чудесна серия и се реваншираха за разгрома в първата част. В четвъртата тимът отново бе по-добрият и закономерно се стигна до тайбрек. В него французите бяха по-солидни, както на сервис, така и на атака, и спечелиха след 15-9.

Над всички за победителите бе Жан Патри с 22 точки (18 от атака, 3 аса и 1 блокада). 18 пък добави голямата звезда Ървин Нгапет. За европейският шампион с 20 точки завърши Тончек Щерн. Съперникът на Франция в неделния финал ще бъде определен от победителя между България и Германия.

- реклама -