Функел

Фортуна освобождава треньора Фридхелм Функел

Фортуна Дюселдорф ще освободи треньора Фридхелм Функел през лятото. Новината бе съобщена официално от клубния шеф Роберт Шефер.

Само преди няколко месеца червените от Дюселдорф се върнаха в Първа Бундеслига. На паузата те имат 18 точки и са на 14-а позиция. Освен това шокираха Байерн с 3:3 в Мюнхен. Месец по-късно, също толкова изненадващо, те нанесоха първа загуба на Борусия Дортмунд.

Функел удължаваше договора си през предишните зими

Треньорът по Фортуна преди три години – през март 2016-а. Тогава тимът се бе запътил към Трета Бундеслига. Опитният треньор обаче го стабилизира, а по-късно и върна в елита. В предишните две зими той удължаваше контракта си с клуба с по една година. Този път обаче разговорите не са довели до желания резултат. При това въпреки че треньорът е предложил евентуален договор да важи само за Първа Бундеслига.

Треньорът: обиден и разочарован

„Разбира се, че съм обиден и разочарован. Треньор съм от 27 години и такова нещо ми се случва за първи път. При това всяка една минута във Фортуна е забавление. Престоят ми тук е най-доброто, което ми се е случвало във футбола“, каза 65-годишният специалист.

Функел се пенсионира

Треньорът обаче заяви, че няма да поема друг клуб. „Казах го и преди и ще го повторя. Фортуна ще е последният ми отбор. Истина е, че все още ми е много забавно и не искам да спирам. И мислех, че ще се случи по-късно. Но през лятото се пенсионирам“, обясни той.

- реклама -