Формула срещу високите цени: Купуваме си климатик групово

Асоциация „Активни потребители“ предлага формула срещу високите цени – покупка на стоки групово.

Така може да се договорят преференциални, едрови цени.

Способът вече е тестван в много европейски страни, като някои от тях вече са провели по 7-8 кампании за колективни покупки на различни стоки.

В случая, инициативата на българската потребителската организация е насочена към покупка на климатик за домашна употреба.

Записването за групова покупка е безплатно, а участието е необвързващо.

Колкото повече желаещи се съберат, толкова по-ниски цени ще могат да се договорят.

В момента 345 души са се записали за участие, сочи справка в специалния сайт www.obstapokupka.online.

Очакваните отстъпки са между 10 и 20 на сто, като се залага на висококачествена техника с безплатен монтаж и точен срок за изпълнение,  уточняват от “Активни потребители“.

Покупката на климатик обаче зависи от много фактори, един от които е правилната мощност за конкретния размер на помещението.

Ако климатикът е прекалено мощен, той ще създава течение. В обратния случай пък ще хаби твърде много енергия за отопление и охлаждане.

Така желаещите да закупят по този начин климатик ще бъдат групирани според предпочитанията им.

За първи път в България се тества такава колективна поръчка. Това е съвсем различно от сайтовете за групово пазаруване.

Там обикновено се пускат определен брой от стоката или услугата на преференциална цена, без значение дали ваучери ще закупят пет или петдесет потребители.

Настоящата инициатива на „Активни потребители“ е част от проекта Clear-X, финансиран по програмата на ЕС „Хоризонт 2020“, който има за цел да улесни гражданите при закупуване и инсталиране на технологии за възобновяема енергия в техните домове.

Записването на желаещите ще продължи до края на април.

Графикът е до средата на месец май всички регистрирани потребители да получат имейл с необвърваща оферта за конкретен модел. Между юни и средата на юли хората ще могат да закупят климатиците с помощта на специален код.

 

- реклама -