Юки Цунода Алфа Таури Формула 1
Снимка: twitter.com/F1

Формула 1 дава милион евро за пострадалите в Италия

Формула 1 ще направи дарение от един милион евро в помощ на пострадалите от наводненията в италианския регион Емилия Романя. Сумата ще бъде дарена на Агенцията за териториална безопасност и гражданска защита.

Този уикенд Формула 1 имаше планирано състезание на пистата „Имола“. То обаче беше отменено заради бедствието. Формула 1 също така ще дари купената за състезанието храна на пострадалите.

„Ситуацията, пред която са изправени хората в региона, е ужасна. Роден съм тук, израснал съм тук. Знам, че издръжливостта и характера на населението на Емилия Романя винаги са били на забележителна висота. Както много пъти в Италия, хората ще преодолеят и тази криза“, заяви президентът на Формула 1 Стефано Доменикали.

„Ние трябва да направим всичко възможно, за да ги подкрепим в този труден момент. Искаме да помогнем на усилията им с оказване на помощ на място“, добави той.

Отборът на Ферари обяви вчера, че също е направил дарение от един милион евро за справяне с последиците от наводненията.

Потвърденият брой на загиналите в Северна Италия нарасна до 14 души. Междувременно евакуациите на хора от засегнатите райони продължават.

- реклама -