Марк Уолбърг

Форбс: Марк Уолбърг надмина Скалата и стана най-скъпо платеният актьор в света

Бившият рапър, превърнал се в актьор Марк Уолбърг, беше обявен за най-високоплатения актьор в света с приходи в размер на 68 млн. долара за изминалите 12 месеца.

В класацията на сп. „Форбс“ 46-годишната звезда е благодарение на участието му във филмите „Трансформърс: Последният рицар“ и комедията „Daddy’s Home 2“, който трябва да е по кината през ноември.

„Първият може и да е получил отчайващите 15% в „Rotten Tomatoes“ и най-ниските приходи от филмите в поредицата досега, но Уолбърг няма причина да се тревожи – фиксираните компенсации му позволяват да се облагодетелства дори и филмите да не се представят добре“, пише „Форбс“.

На второ място се нарежда миналогодишният номер едно Дуейн Джонсън – Скалата

Неговите приходи са 65 млн. долара благодарение на участието му в римейка на едноименния сериал „Спасители на плажа“ и комедията на HBO „Играчи“. Бившият кечист ще излезе на големия екран отново през декември в римейка на „Джуманджи“ и следващия април в „Rampage“.

Трети е Вин Дизел с 54,4 млн. долара, следван от Адам Сандлър с 50,5 млн. долара и Джеки Чан с 49,5 млн. долара.

В същото време от класацията става ясно, че челната десетка при мъжете продължава да печели значително повече от своите колежки – 488,5 млн. долара срещу „едва“ 172,5 млн. „Форбс“ отдава разликата на преобладаването на филми за супергерои и екшъни, в които има малко женски роли.

При дамите най-високоплатена актриса стана 28-годишната носителка на „Оскар“ Ема Стоун с приходи от 28 млн. долара

Ема Стоун

Според скорошно проучване на Университета в Южна Каролина едва 28,7% от ролите с реплики в Холивуд принадлежат на жени.

- реклама -