Теория за големия взрив актьори сериал скъпоплатени

Форбс: Актьорите от „Теория на големия взрив“ са най-скъпоплатени

Участниците в сериала „Теория на големия взрив“ окупираха първите четири места на най-високоплатените телевизионни актьори в света.

Това сочи класация на списание „Форбс“.

Лидер остава Джим Парсънс, който изпълнява ролята на Шелдън Купър. За година той е спечелил 26,5 милиона долара. Актьорът остава непоклатим на първото място вече четири години подред.

След него са колегите му от сериала Джони Галеки, Саймън Хелбърг, Кунал Наяр. Първият е заработил 25 милиона долара, а другите двама по 23,5 милиона.

„Теория за Големия взрив“ е американски ситком, създаден от Чък Лори и Бил Прейди, който дебютира на 24 септември 2007 г. по CBS. Той разказва за ежедневието на двама физици от Калтек, живеещи срещу руса сервитьорка със стремежи към шоубизнеса.

Дванадесетият и последен сезон започна на 24 септември 2018 г.

Първата петица оформя Марк Хармън, който изпълнява главната роля в сериала „Военни престъпления“, разказващ за работата на агенти от Военноморската криминална следствена служба. Неговият годишен доход е оценен на 19 милиона долара.

В топ 10 намират място още Ед О’Нийл, Ерик Стоунстрийт, Джеси Тайлър Фъргюсън и Тай Бърел от ситикома „Модерно семейство“.

 

На последното десето място е Андрю Лилкълн от „Живите мъртви“. Той се появява за пръв път в класацията и смени Кевин Спейси от „Къща от карти“, след като създателите на сериала прекратиха договора с него заради обвинения в сексуално насилие.

Любопитното е, че и при „Теорията на големия взрив“, и при „Модерно семейство“ сред скъпоплатените актьори отсъстват актрисите, без които тези два сериала губят своя чар. Това са съответно Кайли Куоко и София Вергара.

- реклама -